De verschillende vitaminen zijn vitamine A, vitamine b, vitamine c, vitamine D, vitamine K en vitamine E.

In Nederland wordt het meeste verkocht de vitaminen C en D.

Vitamine C

Vitamine C ook wel ascorbinezuur genoemd is zonder twijfel de meest bekende vitamine C. Deze wateroplosbare vitamine wordt niet door het lichaam opgeslagen maar via de urine uitgescheiden. Van vitamine C is bekend dat het de afweer van ons lichaam ondersteunt en dat het bijdraagt aan de vorming van collageen dat helpt om de huid, kraakbeen en botten steviger te maken.

Vitamine c wordt in een concentratie op de markt gebracht in een 1000mg tablet. Naast de vitamine C  kan ook een goede multi vitaminen worden ingenomen om de weerstand een oppepper te geven.

Vitamine C in de voeding

 In onze dagelijkse voeding fruit, groente en aardappelen zit ook vitamine C. Maar de meeste vitamine C zitten in kiwi’s en citrusfruit. De vitamine C in de voeding kan te weinig zijn voor het lichaam. Vitamine C wordt onder andere afgebroken door luchtvervuiling.

Vitamine C bij LivingGreens

 In LivingGreens zitten twee verpakkingen Vitamine C1000 tabletten.

  • C1000 time released, 90 tabletten hooggedoseerd met bioflavonoïden.
  • C1000 time released, 180 tabletten hooggedoseerd met bioflavonoïden.

Vitamine D

De vitamine D mag na de vitamine C de tweede best verkopende vitamine zijn in Nederland.
Er wordt zelfs een link gelegd om te beschermen tegen Corona, maar daar zal nog veel onderzoek naar gedaan moeten worden. Vitamine D wordt aangemaakt door de zon, en wordt ook wel de zonvitamine genoemd. Deze vitamine komt in kleine hoeveelheden ook voor in dierlijke voedingsmiddelen en in grotere mate in zalm, makreel en paling.

Extra vitamine D

 In Nederland word in bepaalde gevallen extra vitamine D geadviseerd. Het gaat hier om ouderen, zwangeren, mensen die veel thuis werken en weinig buiten komen en jonge kinderen.

In het merk LivingGreens wordt de grootverpakking van 360 capsules aangeboden.