De gezonde eigenschappen van groene thee.

Groene thee is in het oosten de meest populaire thee die daar wordt gedronken. Groene thee is gezond en lekker en is één van de gezondste drankjes die wij kunnen drinken. Van groene thee is bekend dat het ontgiftende eigenschappen heeft, en de stofwisseling een tandje sneller laat functioneren. Er zijn zelfs onderzoeken die een link leggen op het verkleinen van negatieve effecten die LDL cholesterol met zich meebrengt.

Groene thee bevat theïne dat een stimulerend effect heeft op ons centrale zenuw stelsel.

Pu erh thee

Pu erh thee komt van oorsprong uit Yunnan een provincie in China. Honderden jaren geleden dronken de Chinezen deze pu erh thee dagelijks. Voor deze bevolking staat deze thee in het rijtje van gezonde kruiden en dranken. Het is bekend dat uit de provincie Yunnan de allerhoogste kwaliteit thee vandaan komt.

Pu erh thee wordt in Azië vooral ingezet tegen overtollige en schadelijke lichaamsvetten. Ook is er in de jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze theesoort.

Waarom is pu erh zo bijzonder?

Deze thee doorloopt een speciaal rijpingsproces, waardoor een krachtige smaak ontstaat door het fermentatie proces die deze thee ondergaat. Dit ontstaat door de inwerking van bepaalde bacteriën en gisten van de theeblaadjes.

Guldenroede en de vochthuishouding

Nog een bijzonder kruid is de guldenroede. Deze staat bekend als één van de beste kruiden die overtollig vocht in het lichaam laat afnemen. Dit kruid wordt gezien als tonicum voor de nieren. Door het drinken van guldenroede thee worden de nieren doorgespoeld om zodoende vochtophopingen tegen te gaan.

Pepermunt en zijn bijzondere eigenschappen.

Wij weten allemaal dat de menthol uit pepermuntbladeren een frisse en verkoelende smaak geeft. Velen weten niet dat bij een gevoelige maag de menthol een rustgevende invloed geeft. Niet alleen voor de lekkere smaak maar ook voor de maag wordt pepermuntthee regelmatig gedronken. Ook ondersteunt pepermuntblad de spijsvertering en wordt het zelfs ingezet bij misselijkheid. Deze 4 belangrijk bestanddelen zit ook in de slankthee van LivingGreens.